Over ons bedrijf

In 1978 werd het bedrijf opgericht als eenmanszaak. Na drie jaren werd deze omgezet in een naamloze vennootschap: nv Bouwonderneming Moors James. Na 6 jaren is het bedrijf op zijn huidige locatie (Houthalen) van start gegaan. Onze doelstelling is altijd om samen met de natuur het bedrijf uit te bouwen. Dit heeft nu tot resultaat dat ons bouwbedrijf, spijtig genoeg, de enige groene oase is van het hele bedrijventerrein. 90% van het hemelwater wordt al sedert de start van het bouwbedrijf naar infiltratieputten afgevoerd.

In het jaar 1996 is Jaime, de oudste zoon van James, de samenwerking begonnen. De voordelen van deze beslissing laten zich snel merken in een betere werking op de werkvloer.
Nadat Rutger, de jongste zoon in 2008 ook deze beslissing om in het bedrijf te stappen nam werd het wel echt een familiebedrijf. Jaime en Rutger houden zich op de werven bezig.

Sinds de aankoop van de steenzagerij Rousseau in Wemmel houden Jaime en Rutger zich ook bezig met de verwerking van voornamelijk Belgische blauwe hardsteen, maar ook witsteen wordt hier verwerkt.

Met enige fierheid mag anno 2018, na 41 jaar, gezegd worden dat het bouwbedrijf een goede faam verkregen heeft. Dat dit niet alleen te danken is aan de inzet van de familie maar ook aan de huidige werknemers, Jean-Pierre, Christoffer en Damien, waarvan Jean-Pierre reeds 30 jaar deel uitmaakt, is vanzelfsprekend.

James, de oprichter van het bedrijf, zet een stapje terug na 45 jaar in de bouw gewerkt te hebben om samen met zijn zoon Rutger de administratie te delen. Rutger zal samen met zijn broer de werkzaamheden coördineren en ten uitvoer brengen.

Het machinepark, de uitgebreide uitvoeringsmogelijkheden en een persoonlijke betrokkenheid bij elk project, groot of klein, zijn dan ook de sterkste punten die een goede uitvoering dienen te garanderen. Door de transportmogelijkheden die het bouwbedrijf heeft is de werkzone dan ook zeer uitgebreid. Limburg, Luik, Vlaams- en Waals-Brabant, Antwerpen, zelfs Oost-Vlaanderen zijn niet onbekend als werkterrein voor ons bouwbedrijf.

Familiebedrijf

Lid van de confederatie bouw Limburg

Wat we doen

Nieuwbouw

Sinds 1978 zijn wij gespecialiseerd in nieuwbouwwoningen. Passiefhuizen behoort ook tot ons gamma van uitgevoerde ruwbouwwerken.

Renovatie

Renovatiewerken gaat van het bouwen van een kleine bijbouw tot het volledig ontkleden, afbreken, versterken, isoleren en heropbouwen van een volledig pand.

Steenzagerij

In blauwe hardsteen, franse witsteen of Belgische zandsteen worden plinten, dorpels, plintelen, portieken, gevelelementen en dekstenen verzaagd, bewerkt en indien gewenst ook geplaatst.

Jaar ervaring

Jaren gezamelijke ervaring

Aannemer klasse

Vaste werknemers

Contacteer ons

Koningin Elisabethlaan 54, 1080 Wemmel

Lijsterstraat 26, 3530 Houthalen